Latest Posts

Kapun talvitervehdys

Hei kaikille Golffareille ja Golf mielisille.

Syksyn illat pimenevät ja golfkausi alkaa olla lopuillaan meidän leveyspiirillä, kentät ovat sulkeneet kaudelta 2020. Kapteenikin on saanut kauden päätökseen ja alkanut suunnittelemaan jo tulevaa kesää, joka toivon mukaan on vilkas vuosi jälleen kerran. Nyt kuitenkin on aika käydä vähän läpi mennyttä kesää, joka oli poikkeuksellinen monessakin suhteessa, eikä vastaavaa ole koettu aiemmin.

Kevät 2020 saapui ja moni innokkaasti odotti golfkauden avausta. Kevät oli ajallaan, mutta toikin mukanaan jotain odottamatonta ja jokseenkin pelottavaa myös. Paljon mietteitä miten kausi suoritetaan, miten se vaikuttaa pelaajiin ja lajin harrastajiin.

Keväällä kun kilpailukalenteri lyötiin lukkoon oli toukokuu kisoja täynnä, mutta toisin kävi. Coronasta johtuen ja hallituksen rajoitusten myötä, tuli toukokuusta monelle innokkaalle kilpailijalle vain harjoittelu-kuukausi, eikä juuri kisoja pystytty järjestämään. Tämä tietenkin vaikutti moneen muuhunkin asiaan. Yritykset jotka olivat halukkaita kisoja poikkeustilanteesta huolimatta järjestämään, joutuivat siirtämään kisoja myöhemmälle kesään. Tämä aiheutti myös sen että jo muutenkin rajallisessa aikataulussa, oli yksi kuukausi vähemmän viikonloppuja kilpailujen järjestämiseen. Tämä tietenkin aiheutti murheita monessa suhteessa, riittääkö joka kisaan pelaajia yms. Myös jostain oli pakko luopua, tänä vuonna jo monta vuotta pelattu seuraottelu Härmä-Vöyri-Remson jouduttiin karsimaan kisakalenterista. Myös ohjeistusten ja ruuhkaisuuden takia tämä oli oikea päätös, vaikka sitä moni golffari varmasti odottikin. Usea kisa joka oli suunniteltu myös toteutui hienosti, siitä suuri kiitos järjestäjille ja sponsoreille. Muutama kisa jäi toki pois, täysin ymmärrettävistä syistä, siinä toivossa että jälleen pelataan ensi kesänä jos/kun tilanne on parempi.

Mutta kun on paljon negatiivista, niin aina löytyy myös sitä positiivistakin asiaa. Siinä missä itsellä oli kovasti pelkoa jääkö koko kesä pelaamatta, coronan takia ja miten se vaikuttaa harrastukseen nimeltä golf. Nyt kun katsoo mennyttä kesää voin ilokseni todeta, että vaikutukset coronalla golffia kohtaan jäivät todella vähäisiksi ja loivat odottamattomasti paljon hyvää. Moni muu laji kärsi coronan seurauksista, tyhjistä saleista ja perutuista vuoroista, golf kentillä ruuhkaisin vuosi miesmuistiin. Lajin pariin kerääntyi runsas määrä pelaajia niin seuran kuin suomenkin mittapuulla, sekä uusia harrastajia, että vanhoja aktiiveja jotka palasivat kentälle vuosien jälkeen. Golfliitossa reagoitiin hyvin yleisiin ohjeistuksiin ja seurat noudattivatkin liiton linjaa kuuliaisesti. Golf oli turvallinen laji pelata ja se näkyi kentillä upeasti kasvaneina pelaajamäärinä. Jopa allekirjoittanut joutui omalle kotikentälleen varaamaan lähtöaikoja netistä, mistä tulikin oikein suuren maailman tuntua. Toivotaan että jatkossakin ne jotka ovat lajin pariin nyt aktivoituneet, joko uusina tai vanhoina harrastajina, jatkaisivatkin pelaamista myös tulevina kesinä.

 

Tänä vuonna ulkomaanreissujen ja pelien jäädessä vähemmälle, on HärmäGolfissa reagoitu hienosti seuran puolesta asiaan, tarjoamme pelaajille mahdollisuuden talviharjoitteluun. HGA on varannut Lapualta Patruuna-areenalta vakiovuoron kevään ajaksi, että kaikilla seuran jäsenillä olisi mahdollisuus päästä myös talven aikana hiomaan svingiään kuntoon kesää varten. Myös Draivia-kroppaan ryhmä starttaa alkuvuodesta, mikä on oiva keino pitää hyvää liikkuvuutta kehossa talvella ja valmistaa ruppia tulevan kauden koitoksiin. Lennin rautaisessa opastuksessa tietenkin. Näistä lisätietoja myöhemmin kotisivuilla ja somessa.

 

Tästä päästiinkin jo hieman ajatuksissa seuraavaa kesää kohti. Siitä on paljon kysymysmerkkejä ilmassa, miten corona vielä vaikuttaa ja jääkö sen seurauksena myös jotain pysyvää lajin pariin. Vaikka se ei golffiin hirveästi vaikuttanutkaan, muutoin kuin pieninä muutoksina eri käytännöissä, peli pysyi ennallaan. Toivomuksena on, että ensi kesä olisi lähes normaali ja pääsisimme nauttimaan kisahuumasta jo heti toukokuun alusta aina pitkälle syksyyn.

Moni varmasti on myös huomannut työkoneet kentän laidalla, jotka ovat laittaneet maaperää uuteen uskoon ja luoneet pohjat hienoille kolmelle uudelle väylälle. Niiden vihertymistä saamme pelin lomassa ensi kesänä katsella, odotellen koska nämä uudet väylät vihitään käyttöön ja päästään niitä pelaamaan. Malttia kuitenkin vaaditaan, sillä ensi kesä menee hyvinkin pitkälle syksyyn jolloin voidaan edes asiaa harkita. Päästäänkö jonkinlaista kokeilua väylille suorittamaan, sen aika näyttää. Lähtökohtana on, että kesällä 2022 pelataan uudistunutta 12-väyläistä Härmä Golfin kenttää. Tämä tuo varmasti uutta mielenkiintoa kentällä paljon aikaa viettävälle porukalle, sekä houkuttelee vieraspelaajia tutustumaan suomen ainoaan 12-väyläiseen kenttään. Suurin kiitos tästä kuuluu HärmäGolf Oy:lle joka mahdollistaa tämän uudistuksen meille pelaajille.

Tulkoon ensi kesä jälleen ja tuokoon mukanaan monta hyvää lyöntiä ja vielä enemmän onnistumisen tunnetta hienon lajimme parissa. Tässä vaiheessa kuitenkin nöyrin kiitos jokaiselle lajin harrastajalle ja seuran jäsenelle hienosta kesästä 2020. Suuri kiitos myös seuran ja oy:n jokaiselle toimijalle ja tietenkin kentän kunnossapidosta vastaavalle henkilökunnalle, jotka kaikki omalta osaltaan vastaavat siitä, että meillä on upea ja hyvin hoidettu kenttä, jossa riittää tapahtumia koko kesäksi. Kiitos.

Kapteeni lataa nyt akkuja ensi kesää varten, toivottavasti törmätään jälleen ensi kesänä! Minä tulen kentällä olemaan, toivottavasti sinäkin. Kiitos kaudesta, nähdään talvi harjoitteluissa myös. Näkemisiin.

Härmä Golf & Academy

Kapteeni

Atte Mäkipernaa